Wat we doen

‘… ze vertalen verhalen in goud …’

Ambachtelijk vakmanschap

Edelsmeden anno nu

Prachtige, handgemaakte en persoonlijk juwelen verlaten onze goudsmederij. Als ontwerper en goudsmid / diamantzetter maken we handgemaakte sieraden in goud met diamant en edelstenen.

Het edelsmeden is zichtbaar; de werkbanken, machines en gereedschappen staan in ons atelier, waar ook de puur (blad-)gouden Tafel van Goud staat. Zo kan je zien én ervaren hoe we als goudsmid en diamantzetter werken. Stap eens binnen en kijk hoe het proces verloopt van goed idee tot gouden sieraad. Dat is puur ambachtelijk vakmanschap.

Het ambachtelijke proces – smeden met de vlam, gipsmallen, goud gieten en diamantzetten – wordt ondersteund door moderne technieken als 3-D tekenen, visualisaties van ontwerpen, een 3-D printer en -freesbank, maar ook een laser en een microscoop voor het fijne werk. Traditie en vernieuwing versmelten zo.

“Ze vertalen verhalen in goud” zei een klant eens. Dat klopt. Jouw eigen idee en verhaal wordt vertaald naar een uniek gouden sieraad. En van een ongedragen erfstuk maken wij een eigentijds juweel. De herinnering en de emotionele waarde blijven zo bewaard en het erfstuk wordt vermaakt tot een persoonlijk sieraad. Ieder juweel draagt zo zijn eigen verhaal.

Kom langs en neem plaats aan onze Tafel van Goud. De koffie staat klaar. We nemen de tijd voor het bespreken van de mogelijkheden en met aandacht ontwerpen wij een persoonlijk sieraad naar eigen smaak en budget. Gemaakt met liefde voor het oude ambacht en mét de nieuwste technieken!

Van goed idee tot gouden sieraad,

  van erfstuk tot modern juweel!

Ontwerpen

Je eigen verhaal vertaalt in goud? Romantiek, jubilea, geboorte of vriendschap; het kan allemaal gesymboliseerd worden in een sieraad. Bij Goudsmidatelier Tafel van Goud ontwerpen we een blijvende herinnering voor alle bijzondere momenten.

Hoe? Het begint allemaal aan onze Tafel van (blad-)Goud, waar het ontwerpproces start.
We nemen rustig de tijd om samen een idee te ontwikkelen of verhaal te vertalen naar een gouden sieraad. Op basis van jouw wens, verhaal en budget werken wij één of meerdere ideeën uit in een (digitaal) ontwerp. Als het ontwerp en de prijsopgaaf akkoord zijn begint het maakproces. Tussendoor kom je misschien de ring passen of de tussentijdse resultaten bekijken en beoordelen. En dan is het moment om jouw sieraad te komen ophalen! Geheel op maat, naar eigen wens, keuze en invulling, misschien wel gemaakt van “eigen” goud en diamanten.

We hebben ook een grote collectie eigen ontwerpen liggen. Je kunt in ons Goudsmidatelier een mooi sieraad voor iedere bijzondere gelegenheid ontwerpen, laten maken of uitzoeken.

Trouwplannen?

Laat dan trouwringen ontwerpen en maken bij Goudsmidatelier Tafel van Goud. Een bruiloft is een persoonlijk en emotioneel moment; de bezegeling van jullie liefde. Een mooie herinnering. Laat die herinnering vertalen in goud; trouwringen met jullie persoonlijke verhaal of symbool.

Een unieke, persoonlijke ring, op maat gemaakt naar jullie eigen smaak, wens en budget! Bij Goudsmidatelier Tafel van Goud maken we – anders dan bij een juwelier – handgemaakte sieraden van goud, met diamant of andere edelstenen. Vakwerk met liefde en aandacht; precies wat je zoekt voor jullie trouwringen en een onvergetelijke bruiloft!

Woon je in de Rotterdam, Schiedam, Delft, Rijswijk, Voorburg, of Den Haag? Kom langs! Onze Tafel van Goud staat in het historische centrum van Schiedam. Ook van buiten de regio’s Rijnmond en Haaglanden ben je natuurlijk van harte welkom! Maak een afspraak, dan kijken we samen naar de wensen en bespreken we de mogelijkheden.

Verbouwen

Is een erfstuk niet helemaal jouw smaak of niet de juiste maat? Laat het dan vermaken tot een sieraad dat bij jou past! Het aanpassen van een bestaand sieraad, bijvoorbeeld een erfstuk uit de familie, is vaak mogelijk. Ook “oude” of kapotte sieraden die al jaren in een vergeten laatje liggen, kunnen de basis vormen van een persoonlijk en eigentijds juweel. Goud en edelstenen kunnen duurzaam hergebruikt worden. Een 100-jaar oud erfstuk kan zo worden vermaakt tot een modern sieraad, dat ook weer generaties gedragen kan worden!

Ook voor reparaties kan je natuurlijk terecht bij Goudsmidatelier Tafel van Goud; een kapotte armband, het groter of kleiner maken van een ring of het vervangen van een diamant. Alles kan.

Het is jammer als sieraden ongedragen in een la liggen, dus neem ze mee voor een aanpassing of reparatie. Er kan vaak meer dan je denkt!

Goud, Diamant en Edelstenen

Bij Goudsmidatelier Tafel van Goud werken we met verschillende kleuren goud, zoals geel-, wit-, roodgoud.
Daarnaast sieren we onze juwelen op met diamant, andere edelstenen – als saffier, robijn, smaragd – en parels.

Goud, diamant en andere edelstenen zijn materialen die kunnen worden hergebruikt in een nieuw sieraad. Denk daar eens aan als je een sieraad wilt kopen of laten vermaken. “Oud” goud of sieraden van een (overleden) geliefde – inclusief herinneringen en familiegeschiedenis – kunnen generaties worden gedragen! Met deze duurzame manier van hergebruik van het edelmetaal maken wij een gouden herinnering!

Parel

Parels

Zoutwaterparels groeien langzaam in een oester in zee.  De natuurlijke kleur varieert van wit, roze en goudgeel (SouthSea) tot zwartgrijs (Akoya en Tahiti).

Zoetwaterparels groeien in een mossel en zijn snelgroeiend. De natuurlijke kleur is wit tot licht (zalm-)roze. Zoetwaterparels in andere kleuren zijn geverfd zodat ze op de veel duurdere zoutwaterparels lijken.

Parels zijn een natuurproduct en daardoor kwetsbaar. Zeep, parfum en chloor kunnen het parelmoer aantasten waardoor de parel zijn natuurlijke glans verliest.

Diamant

Diamant en Edelstenen

Diamant is de hardste edelsteen en is feitelijk onder hoge druk geperste koolstof die zich al miljoenen jaren in onze aarde bevindt. De waarde van diamant wordt bepaald door de 4 C’s van: Cut (slijpsel), Carat (gewicht), Color (kleur) en Clarity (zuiverheid).

Ook andere edelstenen worden beoordeeld middels deze 4 C’s, maar ook schaarste van de edelsteen bepalen de waarde. Tot ‘de klassieke grote 4’ worden diamant (wit), saffier (donkerblauw), robijn (rood) en smaragd (groen) gerekend. Er zijn edelstenen in álle kleuren van de regenboog!

Goud

Goud

Puur goud noemen we 24 karaat (24krt.). Onbewerkt is het nauwelijks bruikbaar voor sieraden omdat het erg zacht is. Daarom wordt puur goud vermengd met andere metalen.

In Nederland wordt vooral 14krt. goud gebruikt. Dat bestaat voor 58,5% uit puur goud en voor 42% uit o.a. zilver, palladium, koper en messing. In 18 krt. goud zit 75% puur goud. Door verschillende legeringen kan roodgoud en witgoud gemaakt worden.
Platina wordt soms verward met witgoud, maar is een eigen puur edelmetaal.