Wie we zijn

Over Taco

Taco is goudsmid, diamantair en diamantzetter. Hij leerde het vak in Schoonhoven, waar hij in 1999 zijn vakopleiding tot goudsmid voltooide. Daarna ging hij in de leer bij een diamantzetter – in een meester-gezel constructie leerde hij de fijne kneepjes van het diamantzetten. Alle soorten en maten edelstenen kan Taco in een sieraad zetten, op alle mogelijke manieren zoals pavé, gladom of klassiek.

Zijn liefde voor vakmanschap is onbegrensd en hij blijft voortdurend bijleren, ontwikkelen en verder specialiseren. Hij volgde een topopleiding microscopisch diamantzetten en graveren in Antwerpen en cursussen voor 3-D tekenen en 3-D printen in Barcelona, werken met de laser in Italië, CNC-freestechnieken en gips- en goud gieten bij gerenommeerde specialisten in Nederland.

Hij beheert alle technieken: van ambachtelijk goudsmeden en diamantzetten tot state-of-the-art 3-D design! Door zijn jarenlange ervaring als ontwerper, diamantzetter, taxateur en goudsmid kan Taco bij Goudsmidatelier Tafel van Goud het hele proces van goed idee tot gouden sieraad doorlopen!

Over Lou

Lou is van huis uit historicus, deed een MBA en studeerde in haar vrije tijd kunstgeschiedenis. Na een carrière als interimmanager werkt ook zij nu fulltime in Goudsmidatelier Tafel van Goud. Door mee te groeien met Taco’s goudsmidcarrière leerde zij achter de schermen veel van het vak: ontwerpen, meedenken, materiaalkennis en -keuze enz. Daarnaast volgde ze trainingen 3-D tekenen in Barcelona en Schoonhoven. Ze combineert haar kennis van bedrijfsvoering met historische kennis én een creatieve geest. En daar komen de meest wonderlijke ontwerpen uit voort!

Bij Goudsmidatelier Tafel van Goud doet ze álles, behalve goudsmeden … Waar Taco werkt áchter de werkbank, doet Lou alle werkzaamheden búiten de werkbank om zoals het ontwerpen van de sieraden, de inkoop, beursbezoek, communicatie, marketing & PR, financiën, huisvesting, de etalages enz.

Lou’s rol binnen de Tafel van Goud is die van verbinder en vertaler van mensen en wensen: luisteren, verbinden, ontwerpen en vertalen.

In de pers